< مقایسه امام علی (ع) و کوروش هخامنشی - آبادگر خرابه
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقایسه امام علی (ع) و کوروش هخامنشی

  • مقایسه امام علی (ع) و کوروش هخامنشی  کوروش هخامنشی : مرد پارسی دروغ نگوید حتی به هنگام مرگ در جنگ
  • مقایسه امام علی (ع) و کوروش هخامنشی
    کوروش هخامنشی : مرد پارسی دروغ نگوید حتی به هنگام مرگ در جنگ
    پیامبر اکرم(ص) به علی (ع) : ای علی در 3 جا دروغ نیکوست : میدان جنگ ، وعده به زنان و اصلاح بین مردم
    در فضای مجازی همواره تصاویری از قیاس امام علی (ع) و کوروش پادشاه ایران به نمایش امده که شخصیت کوروش را به مثل الهه و دین اسلام را هدایت کننده دروغ به سرزمینمان تبدیل کرده . اما سوال اینجاست که ایا حقیقتا کوروش چنین سخنی به زبان اورده ؟
    گهگاهی در فضای بی سر و پیکر مجازی برای فریب افکار عوام در جهت طاغوت پرستی جملاتی زیبا با نام کوروش هخامنشی ذکر شده که هیچ گونه وجه تشابهی باخلق و خوی این پادشاه کشور گشا ندارد. و درحالی راستگو خطاب شده که برای فریفتن بابلیون به بت مردوک سجده کرد و از او خواستار حکومت و عمری طولانی شد و جالبتر اینکه پرافتخارترین فتح این پادشاه یعنی بابل هم با مکر و حیله زوپیتر سردار بزرگش همراه بود.
    و سوال بعد اینکه چرا پیامبر(ص) دروغ در این موقعیات را نیکو قلمداد کرده است؟
    1. میدان جنگ : اسلام جنگ ابتدایی و هجومی را علیه ملتی اجازه نداده اما آن هنگام که دشمن برای ضربه زدن به مسلمانان و جامعه اسلامی هجوم آورده ؛ منحرف کردن دشمن با اطلاعات غلط و مکر و حیله برای مهار کردنش جایز شمرده میشود چنین چیزی در عرف عموم مردم دنیا جا افتاده که: جنگ میدان خدعه و نیرنگ است
    2. وعده به زنان : گهگاهی خواسته های همسر ناعاقلانه و یا بیشتراز توان فرد بوده و انتظار برآورده شدن آن را مى‏طلبد و از اینکه همسرش بدان بیتوجه است ناراحت مى‏گردد . در چنین حالتی وعده ای دروغین براى تداوم زندگى، رفع کدورت و پیدایش علاقه به زندگى و شادی همسر مؤثر است .مثلاً مى‏گوید: «به خواست خداوند آن را انجام خواهم داد.» با این وعده همسرش را شاد مى‏گرداند پس از گذشت مدتى هرچند کم و آرامش یافتن و فروکش کردن هیجانات روحى همسر، چه بسا خوداو از تقاضایش برگردد و آنرا بی‏جا بشمرد و یا با کمى توضیح قانع گردد که تقاضایش حداقل اکنون صحیح نیست یا اینکه با وجود صحیح بودن تقاضا، همسرش توان انجام آن را ندارد
    3.اصلاح بین مردم : زمانیکه فردی با هدف از بین بردن اختلاف و نزاع بین دو مومن سخنان مسرت بخشی به زبان اورد گرچه دروغ باشد و این سخنان باعث ایجاد دوستی بین دو شخص باشد موجب خوشحالی طرفین شده و حتی بعد تر که از دروغ بودن سخنان شخص اگاهی یابند نه تنها باعث ناراحتی انها نشده بلکه دروغگو را به خاطر این دروغ های فایده بخشش تمجید می کنند .




    ادامه مطلب

    [ چهارشنبه 94/4/3 ] [ 7:43 عصر ] [ بیژن مقدم ]