< آبادگر خرابه
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آیا امام زمان ظهور صغری دارد؟

 

 

سخن گفتن از ظهور صغری یک برداشت انحرافی در میان ساده لوحان است که متاسفانه در میان مردم منتشر کرده اند و باید گفت که این مساله از سوی مخالفان بحث اطاعت از ولی فقیه صورت گرفته است.

حجت الاسلام دکتر جواد جعفری، مدرس مرکز تخصصی مهدویت در این باره توضیح می دهد:

ظهور امام زمان(ع) در روز شبنه و مصادف با عاشوراست؟

روایات متعددی داریم که به برخی از ایام هفته و روز عاشورا اشاره کرده است مثل روایتی که در  غیبت شیخ طوسی است که امام صادق(ع) اینطور فرمودند: امامی که قیام خواهد کرد، نام او در شب 23 ماه مبارک ندا داده خواهد شد و اسم او را جبرئیل صدا می زند و روز عاشورا همان روزی که امام حسین(ع) به شهادت رسیدند، قیام می کند.

این روایات نشان می دهد که روز عاشورا روز قیام است. برخی دیگر از روایات نیز نشان می دهد که روز شنبه روز قیام است. ما طبق این روایات چنین عقیده داریم که ظهور در روز عاشورا و روز شنبه اتفاق می افتد. البته برخی از ادعیه هم هستند که روز جمعه را روز ظهور دانسته اند.

اینکه فرق بین عاشورا و شنبه چیست و آیا حتما باید شنبه ای باشد که عاشورا در آن واقع شود تا زمان ظهور را بتوان محاسبه کرد، باید گفت ما چنین محاسباتی را درست نمی دانیم چون کم و زیاد شدن ماه ها را داریم و اگر کسی این سوال ها را می پرسد که محاسبه کند که در چه سالی عاشورا به شنبه می افتد و ظهور را تخمین بزند، یک نوع انحراف است.

همانند غیبت صغری، برای آمادگی بشر ظهور صغری داریم؟

البته اینکه تصریح به این مساله در روایات شده باشد، چنین چیزی وجود ندارد و به لحاظ لغوی و عربی ما وقتی می گوییم غیبت صغری، غیبت کلمه مونت است، پس باید صفت صغری باشد. ولی ظهور در عربی واژه مذکر است. پس باید گفت ظهور اصغر و ظهور اکبر. بنابراین نشان می دهد که واژه ساختگی است و فارس زبان ها ساختند و در عربی بودنش دقت نکردند.

در روایات ما چنین چیزی مورد اشاره قرار نگرفته است. اینکه ابتدا یک ظهوری خواهد شد و بعد یک ظهور بزرگ تر و عام تر، منتهی از برخی از روایات چنین چیزی را می شود فهمید. مثل توقیع امام عصر(ع) به سموری و آخرین توقیعی که امام برای چهارمین نایب خاصشان نوشتند، در پایان توقیع آمده هر کس ادعای مشاهده کند. (که معمولا علما بر نیابت خاصه حمل کردند) قبل از صیحه آسمانی و قیام سفیانی او دروغ می گوید.

مفهوم آن می شود که بعد از صیحه آسمانی و بعد از قیام سفیانی که نشانه های حتمی ظهور و در 6 ماهه پایانی اتفاق می افتد، امام عصر(ع) نواب خاصی خواهند داشت که به عنوان نماینده به اطراف می فرستند و پیام آقا را می رسانند و اگر بعد از قیام سفیانی و ندای آسمانی کسی بگوید من امام را می بینم و رابط ایشان هستم، چنین امکانی وجود دارد.

برخی روایات می گویند بعد از اینکه به سفیانی خبر می رسد که امام از مدینه به مکه رفتند و سفیانی در تعقیب امام به مکه می رود، معلوم می شود که کسانی می دانند امام در مدینه هستند، امام ممکن است قبل از ایستادن در کنار خانه کعبه و شروع قیام با کسانی ارتباط داشته باشند و فرستادگانی را به اطراف بفرستد و هماهنگی کند و بعد قیام نمایند.

اگر چنین مسائلی را در نظر بگیریم، ممکن است که امام زمان(ع) فعالیت های ابتدایی کند و بعد در کنار کعبه بیایستند و قیام را شروع کنند که با این توضیحات باید در همان 4 ماهه قبل از ظهور باشد که ممکن است امام حرکت های نیمه ظاهری انجام دهد و بعد ظهور کامل اتفاق بیفتد.

یک معنای عام تری وجود دارد مثل اینکه بگوییم اینکه الان که جهان مهیای ظهور می شود و ظلم های بسیار در عالم ایجاد شده و آل سعود در یمن یا صهیونیسم در غزه ظلم می کنند، اینها جهان را آماده ظهور می کند و این آمادگی هایی که شیعه پیدا می کند، مقدمه ظهور صغری می شود، البته به این معنا برخی می گویند ما ظهور کوچکی را مشاهده می کنیم که اثبات چنین چیزی سخت و یک برداشت انحرافی نیز است.

کسانی که ظهور صغری را تبلیغ می کردند، برداشت های خطرناکی داشتند و می خواستند بگویند اطاعت از ولی فقیه در غیبت کبری لازم است. اما اگر ظهور صغری اتفاق افتاده باشد، بنابراین اطاعت از ولی فقیه برای کسانی که ظهور صغری را درک کرده اند، نیازی نیست و می توانند مستقیم از امام دستور بگیرند، آنها می خواستند بهانه ای برای شانه خالی کردن از اطاعت ولی فقیه پیدا کنند و این برداشت انحرافی بود و می خواستند جامعه را به این سمت و سو ببرند.

واقعه آرماگدون و جزیره خضراء واقعیت دارد؟ امام زمان در آنجا حضور دارند؟

آرماگدون اصطلاحی است که در غرب مورد توجه است و نام تپه ای است که در مناطق اشغالی فلسطین است که جایش مشخص است و ارتفاع کمی دارد. اینها معتقدند کسانی که به آموزه های صهیونیستی و مسیحی معتقد هستند. چنین تبلیغ می کند که نبرد نهایی خیر و شر در کنار این تپه انجام می شود.

زمانی که مسیح به عنوان منجی با لشکریان ظاهر می شود، خود در مقابل باطل می ایستد و بزرگترین جنگ خیر و باطل بین مسیح و دجال در کنار این تپه رخ می دهد و حضرت پیروز می شود و جبهه باطل از بین می رود و حضرت مسیح پیروان خود را به بهشت راهنمایی می کند.

در روایات اسلامی ما جنگ خونینی در آخرالزمان بین حق و باطل نداریم اما در روایات ما به عنوان جنگ خونین و بزرگ از جنگ قرقیسیا که بین دو جبهه باطل رخ می دهد، سخن به میان آمده است، این جنگ میان سفیانی و رقبای سفیانی است که دو طرف ظالم هستند، قرقیسیا نیز در سوریه است و جایش معلوم است، در آن جنگ ظالمان به جان هم می افتند و چنان کشته می دهند که کسی پیدا نمی شود آنها را جمع کند،؛ پس اختلاف اساسی بین دیدگاه اسلام و صهوینسم در این مساله وجود دارد.

امام زمان(ع) بعد از ظهور جنگ می کنند ولی خونین نیست. سران کفر که تبعیت از امام ندارند، توسط امام به قتل می رسند که تعدادشان کم است. برعکس دیدگاه مسیحی صهیونیسم که جنگ بزرگ دارند.

در مورد جزیره خضراء دو گزارش از اینکه افرادی به منطقه ای رفتند و خودشان گفتند که جزیره سرسبزی بوده و برخی از فرزندان امام زمان(ع) را در آنجا دیدیم، وجود دارد. این گزارش را برخی از علمای شیعه قبول کردند که جزیره ای است که امام و خانواده اش در آنجا زندگی می کنند. در مقابل علمایی معقتدند، چنین گزارش هایی درست نیست و چنین جایی وجود ندارد ولی کسانی که معتقدند می گویند بین مراکش و اسپانیا تنگه ای است و جزیره ای به این نام در آنجاست.

امام زمان(ع) از زمان ظهور اطلاع دارند یا همان لحظه می فهمند؟

در رابطه با زمان ظهور و خبر داشتن امام دو استدلال وجود دارد. برخی استدلال می کنند به روایتی که از امام رضا(ع) در کمال الدین شیخ صدوق نقل شده  که کسی از امام می پرسد؛ امام زمانی که از نسل شماست، کی خروج می کند، امام در پاسخ فرمودند: مثل زمان ظهور مثل زمان قیامت است که خداوند وقت آن را برای هیچ کس روشن نکرده است.

برخی از علما می گویند طبق این رویات هیچ کس جز خدا زمان ظهور را نمی داند، برخی دیگر معتقدند طبق آیه 25 و  26 سوره جن خدا می فرماید: من نمی دانم قیامت که وعده داده شده نزدیک است یا دور. یعنی خداوند این غیب را بر کسی ظاهر نمی کند مگر بر فرستاده ای که خدا از او راضی است، عده ای می گویند هر چند زمان ظهور مانند قیامت است ولی در سوره جن خداوند می فرماید: زمان قیامت را فرستادگانی می دانند، بنابراین زمان ظهور را هم می دانند.

منبع:شبستان




ادامه مطلب

[ دوشنبه 94/7/27 ] [ 6:9 عصر ] [ بیژن مقدم ]

پیوند عاشورا و انتظار(1)

مهدی (عج)، فرزند حسین علیه السلام است و فرهنگ «انتظار» برآمده از فرهنگ «عاشورا» و انتظار حسین دیگری را کشیدن . این دو پیوندی دیرین و مستحکم با یکدیگر دارند .

یکی پشتوانه فرهنگی و زمینه ساز، برای دیگری است;

یکی رمز «حیات شیعه » است و دیگری رمز «بقای آن » ;

یکی رمز «قیام و به پا خاستن شیعه » است و دیگری عامل «حفظ و استمرار آن » ;

«مهدی » علیه السلام وارث عاشورا است; همچنان که «حسین » علیه السلام وارث پیامبران است;

عاشورا، دریچه ای به «انتظار» است و انتظار، تجلی آرزوها و آمال کربلا;

فرهنگ عاشورا، دستمایه اساسی و مایه شکوفایی و بالندگی منتظران مهدی (عج) در عصر انتظار است .

پیوند «عاشورا و انتظار» و «حسین و مهدی » ، پیوند «والد» و «ماولد» و «نور علی نور» است .

http://www.zohurnews.com/wp-content/uploads/2015/10/02421.jpg

ادامه مطلب...


ادامه مطلب

[ دوشنبه 94/7/27 ] [ 6:7 عصر ] [ بیژن مقدم ]

یا علی(ع)

  • تبری فرشتگان از دشمنان امیرالمومنین علی علیه السلام ابوذر نقل میکند که روزی در منزل ام سلمه مشغول
  • تبری فرشتگان از دشمنان امیرالمومنین علی علیه السلام ابوذر نقل میکند که روزی در منزل ام سلمه مشغول

    تبری فرشتگان از دشمنان امیرالمومنین علی علیه السلام

    ابوذر نقل میکند که روزی در منزل ام سلمه مشغول شنیدن حدیث از پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه واله بودم که در این حال امیرالمومنین علی علیه السلام وارد شدند در این حال پیامبر صلی الله علیه واله از شدت شوق صورتش نورانی شده و بلند شدند امیرالمومنین علی علیه السلام را در بغل فشردند و پیشانی حضرتش را بوسیدند و فرمودند:ای اباذر! آیا این فردی که داخل شد را آنطور که باید به حق معرفتش میشناسی؟ عرض کردم این برادر شما و پسر عم شما و همسر فاطمه سلام الله علیها و پدر حسنین علیهما السلام هستند سپس پیامبرصلی الله وعلیه واله شروع به شمردن فضایل ایشان کرده و فرمودند ای اباذر! خدای تعالی برهریک از ارکان عرش هفتاد هزار فرشته قرار داده که ذکر وعبادتی ندارندجزدعا برای علی وشیعیان او و نفرین بر دشمنانش. ای اباذر!اگرعلی نبود حق از باطل ومؤمن از کافر شناخته نمیشد . آن کلمه که بر اهل تقوی لازم شده علی علیه السلام است که هر کس اورا دوست بدارد مؤمن,هرکس اورادشمن بدارد کافر, و هرکس ولایت او را رها نماید گمراه , و هر کس ولایت او را انکار کند مشرک است.

    ای اباذر! کسی که ولایت مارا انکار کند کر و کور و گنگ وارد محشر شود سپس او را در ظلمات قیامت افکنند, او با صدای بلند گوید:«یا حسرتی علی ما فرطت فی جنب الله», در گردن او طوقی از اتش است که سیصد شعبه دارد, بر هر کدام شیطانی است, از هنگامی که او از قبر دراید تا وقتی که داخل اتش شود (آن شیاطین) به صورت او تف اندازند.

    منابع:

    شوری ایه13
    زمر ایه56
    تفسیر فرات صفحه 370-372
    بحار جلد40، صفحه55-56
    تأویل الایات صفحه 831-832




    ادامه مطلب

    [ یکشنبه 94/7/12 ] [ 8:9 عصر ] [ بیژن مقدم ]

    شیوه و سیره علی(ع)

  • امام صادق علیه السّلام فرمودند:  ان قائمنا اذا قام لبس لباس على علیه السلام و سار بسیرته.  همانا
  • امام صادق علیه السّلام فرمودند:
    ان قائمنا اذا قام لبس لباس على علیه السلام و سار بسیرته.

    همانا چون قائم ما قیام کند، لباس على علیه السلام را بپوشد و بر اساس ‍ شیوه و سیره او رفتار نماید.
    وسائل الشیعة، ج 3، ص 348، روایت 7.




    ادامه مطلب

    [ یکشنبه 94/7/12 ] [ 8:8 عصر ] [ بیژن مقدم ]

    تا خدا.........

  • تا خدا بنده نواز است به خلقش چه نیاز؟  میکشم ناز یکی تا به همه ناز کنم........
  • تا خدا بنده نواز است به خلقش چه نیاز؟

    میکشم ناز یکی تا به همه ناز کنم........




    ادامه مطلب

    [ یکشنبه 94/7/12 ] [ 8:7 عصر ] [ بیژن مقدم ]

    شرم کن

  • پرسش: چرا علیرغم علم به مرگ و عالم دیگر، این چنین به دنیا دلبسته ایم؟  پاسخ: دانستن مراتبی دارد
  • پرسش:
    چرا علیرغم علم به مرگ و عالم دیگر، این چنین به دنیا دلبسته ایم؟

    پاسخ:
    دانستن مراتبی دارد شخص ممکن است در عین اذعان به یک قضیه، طرف مقابل آن را هم محتمل بداند. به عنوان کسی تصور می کند که دوستش در فلان مورد به او دروغ نگفته است، اما چند در صد نیز برای دروغ بودن سخن او، احتمال می دهد. پس علم ممکن است به صورت یقینی و صد در صد درنیامده باشد.

    و حتی اگر علمی یقینی باشد، یعنی انسان صد در صد به آن معتقد باشد، باز در این حالت برای یقین مراتبی در نظر گرفته اند و در یک تقسیم بندی مشهور، یقین را به علم الیقین، حق الیقین و عین الیقین تقسیم کرده اند.

    فرض کنید آتشی در نقطه ای افروخته شده است، و دیواری هم بین شما و آتش حائل است. اگر شما از اثر آتش (مثل دودی که از پشت دیوار بلند است) پی به وجود آتش ببرید، این علم الیقین

    اگر شما در آن مثال بالا، از دیوار عبور کنید و خود آتش را از نزدیک ببینید، این عین الیقین است. این مرحله بالاتر از مرحله سابق است زیرا شهود بالاتر از دانستن است و لذا گفته اند: شنیدن کی بود مانند دیدن

    اگر شما بقدری به آتش نزدیک شوید که حرارت آن را لمس کنید و آتش شما را گرم کند و در واقع داخل آن شوید، از چنین حالتی به حق الیقین تعبیر می آورند. در این مرحله، یقین شما به مراتب از دو مرحله سابق بالاتر است.

    بنابراین دانستن یک مرتبه ندارد. و هر کس به میزان علم و یقینش به آخرت، متناسب با آن عمل می کند. کسانی که یقین ضعیف تری دارند، اگر چه هر زمان از آنها درباره قیامت بپرسیم، جواب قاطع نسبت به وجود آن را مطرح می کنند، اما اکثر اوقات در غفلت از آن به سر می برند. و همین غفلت سبب می شود که در عمل، قیامت را تکذیب کنند. یعنی مانند کسانی رفتار کنند که هیچ اعتقادی به قیامت ندارند.

    برای تقویت یقین و باور نیز باید از غفلت ها کاست. و عمل کردن متناسب با یقین در این زمینه بسیار موثر است که به تعبیری سبب می شود، دانسته از عقل به قلب راه بیابد و همیشه در نزد انسان حاضر باشد.

    اما اگر عملی متناسب با دانسته صورت نگیرد، آن علم و اطلاع از انسان غایب می شود و چه بسا که رفتار غیر متناسب چنان گسترده شوند که مانند حجابی بر دیدگان انسان، او را همیشه از آن حقیقت محروم کنند.

    «أَ فَرَأَیْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلهَهُ هَواهُ وَ أَضَلَّهُ اللَّهُ عَلى‏ عِلْمٍ وَ خَتَمَ عَلى‏ سَمْعِهِ وَ قَلْبِهِ وَ جَعَلَ عَلى‏ بَصَرِهِ غِشاوَةً[جاثیه/23] آیا دیدى کسى را که معبود خود را هواى نفس خویش قرار داده و خداوند او را با آگاهى (بر اینکه شایسته هدایت نیست) گمراه ساخته و بر گوش و قلبش مُهر زده و بر چشمش پرده‏ اى افکنده است؟!»


    http://www.soalcity.ir/node/2205




    ادامه مطلب

    [ یکشنبه 94/7/12 ] [ 8:6 عصر ] [ بیژن مقدم ]

    وقت نشون دادن این حرفه /برجام

     

  • لطفا
  • لطفا" هر جا از شبکه های مجازی و حقیقی که اشتراک دارین حتما" پیشنهاد بدین تا در این تحصن شرکت کنن حتی برای چند دقیقه
    / نباید اجازه بدیم آمریکا در کشور ما نفوذ کنه
    / هر کی غیرتمنده و نسبت به کشورش به رهبرش یا به خودش غیرت داره باید اقدام کنه
    / هی میگیم آقا امام زمان بیا الان وقتشه خودمونو نشون بدیم اگه آقا بیاد ما چیکار میکنیم /
    با اعتقاد میگم اونهایی که الان ساکت هستن همونهایی هستن که زمان کربلا هم اگه بودن ساکت میموندن.
    تحصن غیرت مقابل مجلس شورای اسلامی برای اینکه نشون بدیم نمیخواهیم آمریکا به کشور ما نفوذ کنه /هر کی میگه جانم فدای رهبر الان وقت نشون دادن این حرفه / یا علی.//.




    ادامه مطلب

    [ یکشنبه 94/7/12 ] [ 8:5 عصر ] [ بیژن مقدم ]

    حدبث

  • امام سجاد (علیه السّلام) فرمودند:  کَفی بِالمَرءِ عَیباً اَن یَنظُرَ فی عُیوبِ غَیرِه ما یَعمی عَل
  • امام سجاد (علیه السّلام) فرمودند:

    کَفی بِالمَرءِ عَیباً اَن یَنظُرَ فی عُیوبِ غَیرِه ما یَعمی عَلَیهِ مِن عَیبِ نَفسِهِ : در عیب انسان همین بس که در عیوب دیگران بنگرد و از دیدن همان عیب در خودش نابینا باشد.(کافی، ج 2، ص 460)




    ادامه مطلب

    [ یکشنبه 94/7/12 ] [ 8:4 عصر ] [ بیژن مقدم ]

    اقتدار یعنی این ...

  • اقتدار یعنی این .....
  • اقتدار یعنی این ...




    ادامه مطلب

    [ یکشنبه 94/7/12 ] [ 8:3 عصر ] [ بیژن مقدم ]

    آنـقـدر دیـر آمـدی تا عـاقـبـت پـایـیــز شـد

     

  • آنـقـدر دیـر آمـدی تا عـاقـبـت پـایـیــز شـد کاسـه ی صبـرم از این دیـر آمدن لبریـز شد  تیـر دیوان
  • آنـقـدر دیـر آمـدی تا عـاقـبـت پـایـیــز شـد
    کاسـه ی صبـرم از این دیـر آمدن لبریـز شد

    تیـر دیوانـه شـد و مـرداد هم از شهـر رفـت
    از غمـت شـهـریــور بیچـاره حلـق آویـز شـد

    مـهـر بـا بی مـهـری و نامهـربـانـی میـرسـد
    مـهـربـانـی در نـبـودت انـدک و نـاچـیـز شـد

    بی تـو یک پاییـز ابرم، نم نم باران کجاست؟
    بی تو حتـی فکـر بـاران هـم خیـال انگیـز شـد

    کاش میشـد رفت و گم شد در دل پاییـز سرد
    بـوی بـاران را تـنفـس کرد و عـطر آمیـز شـد

    آمـدی جـانــم بـه قـربـانــت ولـی حـالا چـرا؟
    آنـقـدر دیـر آمـدی تـا عاقـبـت #پـایـیــز شـد...

    فرهاد شریفی




    ادامه مطلب

    [ یکشنبه 94/7/12 ] [ 8:2 عصر ] [ بیژن مقدم ]